Råd och service

Flygplatstransfer

Bologna flygplats ligger 6 km från stadens centrum. En buss går varje 15 minuter (Euro 6). Om du föredrar att ta en taxi priset är ca Euro 20.
Om begärde skolan ger en flygplats hämtning i Bologna. Vänligen kontakta sekreteraren kontoret.

Prova-på Dag

När du registrerar dig, kan du också be om att få en prova-på dag. Om du inte är nöjd i slutet av dagen kommer alla kursavgifter att återbetalas. Denna möjlighet att bestämma om kursen möter dina behov är tillgänglig endast första kursdagen.

Didaktik Material

Skolan tillhandahåller utbildningmaterial och kostnadsfria fotostatkopior. Textböcker lånas ut av skolan.

Läxor

På grund av sin intensiva karaktär våra kurser kräver mycket samarbete från deltagarens. Ca två timmars hemarbete per dag förväntas av varje student.

Barn Omsorg

Kan erhållas under lektionstiden. Priserna varierar beroende på ålder och antal barn. Vänligen meddela oss i förväg om du vill utnyttja denna tjänst.

Klädsel

Italiens klimat varierar beroende på region och säsong. Vintern kan vara kall och sommaren varm. Våren och hösten har vanligtvis ett tempererat klimat, men det kan regna! Klädseln bör vara lämplig för säsongen. Glöm inte bekväma skor för utflykterna och dina badkläder!

Cyklar

Ett begränsat antal cyklar finns att hyra per kommun

Fritid och sport

På fritiden råder vi dig att ta chansen att träffa italienarna att öva språket. Mötesplatser innefattar de lokala värdshusen, eller "osterie", universitetet området, och gårdarna i stora byggnader som är öppna på sommaren som kaféer för konserter och shower.
Det finns anläggningar för simning och tennis, volleyboll, fotboll och cykling i parkerna. Och naturligtvis finns det möjligheter till långa promenader i bergen runt staden.

Vänner, släktingar och gäster

Vänner, släktingar och gäster av kurser deltagare är också välkomna. De gynnas av de speciella priser som erbjuds våra studenter i universitetets restaurang, hotell och familjer. Dessutom kan de ibland ta del i programmet som gäster, även om de inte är registrerade.

Stipendier

Cultura Italiana erbjuder vidare stipendier för att skapa kännedom kring skolan. Stipendier finns att söka hos Italienska Fakulteter eller språk fakulteter vid universitet, italienska kultur institutioner, italienska ambassader och konsulat. Stipendier delas endast ut genom dessa institutioner.